Späť na Aktuálne pre vás

Skvelá KIZOMBA opäť v Nitre, workshopy na vyskúšanie

10.01.2024
Kizomba v nitre v house of dance

Od septembra vám prinášame nový tanečný štýl Kizomba, ktorý si zamilujete. Zažite spojenie romentickej melódie s africkými rytmami. Pozývame vás užiť si tento výnimočný tanečný štýl do House of Dance.

Ochutnávka Kizomby

Veľmi nás teší, že sa môžeme s vami podeliť o radostnú novinu. Skvelá Kizomba je od septembra opäť v Nitre. V období začiatku januárových kurzov sme pre vás pripravili ochutnávku tohto chytľavého tanca. Sme presvedčení, že je lešie tento tanec raz zažiť, ako o ňom stokrát počuť.

Workshopy

Workshopy na vyskúšanie sa budú konať 20.1.2024 v House of Dance, na sále číslo 7. Kvôli vytvoreniu ideálneho prostredia pre vás je nutná rezervácia miesta do 18.1.2024. Ak máte záujem odporúčame rezervovať si miesto čím skôr. Kapacita je obmedzená, aby sme zachovali kvalitu workshopu.

Workshopy sú pre vás vhodné bez ohľadu, či s Kizombou začínáte alebo sa jej venujete dlhšie. Stačí si zvoliť správnu úroveň.

Bonus

Ak si lekcie Kizomby zamilujete a po workshopoch sa prihlásite na januárový kurz pre začiatočníkov (Z1), získate od nás 10% zľavu na 6 vstupový balík lekcií.

Kizomba v skratke

KIZOMBA je pomerne mladý hudobný a tanečný žáner pochádzajúci z Angoly z prelomu 80-tych a 90-tych rokov. Tento hudobný žáner je spojením romantickej melódie s africkou rytmikou.

Je charakteristický svojím pomalým a chytľavým rytmom, vďaka čomu sa rozšíril do celého sveta, vrátane Európy. Dnes už vznikajú nové deriváty tohto tanca často fúziou moderných hudobných ale aj tanečných prvkov s tradičnými. 

Tancuje sa s partnerom, veľmi plynulo, pomaly a zmyselne, bez utiahnutia a strnulosti. Medzi tanečnými partnermi sú časté simultánne rotácie bokov, najmä v tichších refrénoch hudby. Kizomba pochádza z angolského slova Kimbundu, čo v preklade znamená sviatok, hra, tanec, zábava.

Prídite sa zabaviť a vyskúšať si tanec Kizomba do House of Dance v Nitre.

Skvelý lektori Boris a Xénia

Boris

Moja tanečná kariéra sa odštartovala jedného pekného dňa v roku 2006 nevinnou návštevou kurzu salsy, na ktorú ma dotiahol kamarát. Od tej chvíle sa nie len salsa, ale aj merengue, rueda a bachata stali miestom relaxu, čerpania nových síl a nekonečného spoznávania nových ľudí.

Skutočnú lásku k tancu som spoznal až o 3 roky neskôr vďaka kizombe a sembe, ktoré som sa učil pod vedením inštruktorky Mary Lukama, s ktorou od roku 2012 kizombu aj učím pod hlavičkou Kizomba.SK. 

Som spoluzakladateľom tanečnej skupiny Kimbombos (2009), vďaka ktorej som spoznal aj ostatné angolské tance ako rebita, tradičné afro a kuduro. Angolská kultúra ma oslovila natoľko, že som sa rozhodol Angolu navštíviť osobne a prežiť atmosféru a spoznať krásu tejto kultúry priamo zo zdroja. Svoj obzor si rozširujem aj pravidielným navštevovaním medzinárodných festivalov po celej Európe.

Xénia

Tanec ma fascinuje už od malička. Ukončila som základnú umeleckú školu – odbor klasický tanec. Krátku dobu som sa venovala aj spoločenským tancom. Po dlhšej pauze som sa v roku 2008 k tancu vrátila aktívne. Intenzívne som začala navštevovať kurzy tanečnej školy Salsa by Norika, kde od roku 2010 pôsobím aj ako inštruktor salsy a bachaty.

Postupne som sa začala zaujímať aj o iné tanečné štýly, ako je kizomba, semba, kuduro, angolske afro, afrohouse a afrokubánsky folklór. Dlhé roky som pôsobila v tanečnej skupine Amigos a tanečnom zoskupení Kimbombos, kde som rozširovala svoje skúsenosti v oblasti latinsko-amerických tancov a angolskej kizomby a semby.

Angolu, kolísku kizomby, som navštívila až dvakrát, kde som mala možnosť spoznať angolskú kultúru na vlastnej koži. Od roku 2014 pôsobím ako inštruktorka kizomby v tanečnej škole Kizomba.SK.

Viac informácii

V prípade ďalších otázok nás v pokoji kontaktujte na +421948202345 alebo na info@houseofdance.sk.

Tešíme sa na vás!