Späť na Aktuálne pre vás

Zážitky, rozvoj talentu a úspechy v House of Dance

01.01.2024
Tanečná škola

Rok 2023 priniesol do našej tanečnej školy veľa zážitkov, rozvoja talentu detí a úspechov na súťažiach a vystúpeniach. Ďakujeme za vašu dôveru v roku 2023!

Rok 2023 bol s vami výnimočný, ďakujeme! Tanec je v našej tanečnej škole hlavne o plnohodnotnom trávení voľného času, správnemu smerovaniu osobnosti detí a mládeže, priateľstvách, zdravom a udržateľnom napredovaní a o zážitkoch.

Ďakujeme, že sme to mohli zažiť s VAMI!

Rešpektujeme, že každé dieťa s rodičmi májú rôzne očakávania a motívy pre tanec. Na jednej strane môže byť pre deti tanec zábavou a odereagovaním, na druhej strane šport s pravidelnými tréningami, sústredeniami a súťažiami. V House of Dance máme možnosti pre obe cesty a to v rôznych výkonnostných úrovniach.

Ďakujeme, že sme si mohli s vami užiť rok plný tanca, zábavy, zažitkov a výnikajúcich výsledkov. To, čo v House of Dance spolu zažívame sa nedá úplne napísať v pár riadkoch alebo ukážať jedným videom. Sme šťastní, že všetko toto môžeme zažiť s vami!

Battle night 2023

Battle night je betlová súťaž, ktorú organizujeme dvakrát ročne pre súťažné krúžky všetkých štýlov našej tanečnej školy. Je to podujatie, počas ktorého odložíme súťažnú prípravu a užijeme si spolu pohyb a tanec naplno. Improvizovať na hudbu rôznych štýlov nieje úplne jednoduché, ale navzájom sa povzbudzujeme a inšpirujeme.

Za hranicou pohybu 2023 – tanečná súťaž

Každý rok organizujeme veľkú 3 dňovú, multižánrovú tanečnú súťaž ZA HRANICOU POHYBU v Mestskej športovej hale v Nitre. Súťaž je určená pre tanečníkov rôznych výkonnostných úrovní a štýlov zo Slovenska a zahraničia. Úspechy na nej dosahujú aj naši tanečníci a tanečníčky.

Inšpiratívne workshopy a sústredenia

Počas roka organizujeme pravidelne niekoľko workshopov s tými najlepšími trénermi a tanečníkmi zo Slovenska aj zahraničia. Významné boli workshopy s Nicholasom Palmquistom a Tanner Bond.

Záverečná tanečná show v DAB

Vždy v júni počas dvoch dní zatancujú tanečné prípravky a všetky krúžky svojim rodičom na ZÁVEREČNEJ TANEČNEJ SHOW v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Tanečná show je vyvrcholením nášho tanečného napredovania počas školského roka a uzavretím súťažnej sezóny.

Súčasťou predstavení je aj THE BEST OF House of Dance, kde si deti z našej školy ale aj verejnosť môžu pozrieť naše najlepšie tanečné skupiny a rôzne tanečné štýly, aby sa vedeli rozhodnúť pre najvhodnejší tanečný štýl.

GRAND GALA – galavečer tanca a hudby v DAB

Tanec ako umenie môžete zažiť na GRAND GALA v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Je to galavečer plný krásneho tanca a hudby, ktorý organizujeme v spolupráci so ZUŠ Jozefa Rosinského v Nitre. Tento rok v júni sme si naplno vychutnali umenie mladých talentovaných žiakov tanečného a hudobného odboru. Bolo to veľkolepé!

Denné zážitkové letné tábory

Leto patrí v House of Dance Denným zážitkovým letným táborom a Letným sústredeniam pre súťažných tanečníkov. Na táboroch sa deti zabavia kreatívnymi aktivitami a vyskúšajú si rôzne tanečné štýly, aby sa vedeli rozhodnúť pre ten pravý, v prípade ak uvažujú nad tancom.

Výborné výsledky na súťažiach

Počas roka absolvujeme viac ako 100 súťaží v rôznych tanečných štýloch. Sme hrdí na napredovanie a skvelé výsledky, ktoré pravidelne dosahujeme.

Výborné výsledky v tanečnom športe sú v našej tanečnej škole prirodzenou súčasťou všetkých detí, ktoré milujú tanec, poctivo trénujú a rodičia ich v športe podporujú. Veľmi sa tešíme aj z vašich postupov do vyšších výkonnostných tried v roku 2023.

Plesová choreografia bronzová na Európskom pohári

Špecialitou našej tanečnej školy sú plesové choregrafie. So „Slovenskou sonátou“, ktorá je poslavená na známu pieseň od Miroslava Žbirku sa nám darilo aj na Európskom pohári kreatívnych formácii v decembri 2023 v Bratislave. Naša choreografia si vytancovalia 3. miesto.

Súťaže sa zúčastnili tímy zo Slovenska, Čiech, Ukrajiny a Maďarska. Okrem tretieho miesta sa tešíme aj špeciálnemu oceneniu poroty za Najlepší image.

Úspechy našich tanečníkov na vrcholovej úrovni

Vďaka skúseným interným a externým trénenerom patria naši tanečníci viac ako 15 rokov k reprezentantom SR. Sú finalisti oficiálnych Majstrovstiev Slovenska, ktoré organizuje SZTŠ.

V roku 2023 patria k reprezentácii Christián Bóri a Vanesa Balážová (6. miesto MSR LAT, 5. miesto MSR 10 tancov, 4. miesto MSR ŠTT a Simon Bogdán a Martinka Pekarovičová (4. miesto MSR 10 tancov, 3. miesto MSR ŠTT) za sekciu spoločenských tancov a Janka Milová (3. miesto na MSR) za sekciu Modern dance a contemporary.

Vanesa s Chrisom a Janka nás reprezentovali aj na Majstrovstvách sveta. Ďakujeme vám za výbornú reprezentáciu.

Vianonočná detská párty

Vianočná detská párty je v tanečnej škole House of Dance venovaná našim najmenším, deťom z tanečnej prípravky.

Počas troch hodín sme si zatancovali, zabavili sa pri prekonávaní opičej dráhy, maľovali sme si na tvár a vyrobili ozdôbku na vianočný stromček. Už dnes sa tešíme na Vianočnú párty budúci rok, boli ste super!

Vianočné vystúpenia pre rodičov

Vždy druhý decembrový týždeň sa konajú počas celého týzdňa Vianočné večierky, na ktorých tanečné prípravky a začiatočnícke triedy potešia svojich rodičov krásnymi vianočnými choreografiami.

Na večierkoch skúsenejší, súťažní tanečníci zatancujú svoje súťažné choreografie, aby mali ich začínajúci kamaráti inšpiráciu a videli, ako môžu po niekoľkých rokoch trénovania tancovať.

Ďakujeme, že sme toto všetko mohli v roku 2023 zažiť a užiť si tanec s vami naplno. Rôzne sekcie, rôzne motívy ale stále jedna podstata, láska k pohybu a tancu.

Ďakujeme lektorom, bez ich každotýždennej práce by to nešlo a ďakujeme vám, milí rodičia za podporu, ktorú vašim deťom venujete.

Už dnes, 1.1.2024 sa tešíme na bláznivý rok plný zážitkov s tancom v House of Dance! Prajeme vám všetko len to najlepšie v roku 2024, nech sa splnia vaše sny, plány a túžby.


Text: Tomáš Surovec, Foto: Steve Matuška, Magdaléna Záňová, Juraj Straka, www.houseofdance.sk

Môže vás zaujímať